Kävin tänään psykan polilla keskustelemassa sairaanhoitajan kanssa. Sovittiin yhteinen hoitokokous lääkärin kanssa lokakuun lopulle. Tarkoitus on puhua lääkkeistä, ehdotin masennuslääkkeen purkamista ja Ketipinorin vähentämistä. Ehkäpä lääkkeiden vähentäminen parantaisi hieman lamaantunutta seksuaalista halukkuuttanikin?

Puhuimme sijaisvanhemmuudesta, ja jatkamme keskustelua lääkärinkin kanssa. Haluaisin saada häneltäkin lausunnon voimistani ja voinnistani. Sairaanhoitaja kehotti myös menemään pariterapiaan puhumaan tästä vaikeasta prosessista jota käymme läpi, jotta se ei horjuttaisi parisuhdettamme. Pariterapia voisi antaa lisää eväitä ja voimia kestää tätä vaihetta. Tästä on meillä joskus ollutkin puhetta, ehkä se tosiaan olisi hyvä idea. Omaa olemista rassaa ajatus siitä, että kumppani voisi saada sijoitetun lapsen jonkun toisen kanssa, jonkun jolla ei ole tällaista diagnoosia.

Lapsettomuus, kun se on tällaisten hylkäämispäätösten aiheuttamaa, tuntuu erityisen kivuliaalta. En voi julkisesti murehtia tätä, sillä se toisi esiin syyt, jotka tuntuvat aika intiimeiltä. Kadehdin salaa joitakin ystäviä, jotka voivat luvan kanssa itkeä aina menkkojen aikaan sitä, että ei taaskaan. Minulla ei ole tiedossa seuraavaa askelta, seuraavaa toivon mahdollisuutta. Tuntuu, että sama määrätön epätietoisuus vain jatkuu hamaan tulevaisuuteen. Olisiko vielä joku palveluntarjoja jäljellä, jonka kanssa yrittää? Adoptioneuvonnasta ei ole tullut mitään vastausta. Kysyin Perhehoitoliitoltakin neuvoa, hekään eivät ole vastanneet.

Tuntuu alhaiselta kadehtia lapsellisia ystäviä, mutta en voi sille mitään. Jokainen iloinen perheuutinen lähipiirissä satuttaa salaa, vaikka iloitsenkin hyvistä uutisista. Kaupungilla erityisen kamalaa on pahimpina päivinä raskaana olevien ja vaunuja työntävien naisten näkeminen. Luen juttuja siitä, miten leikki-ikäiselle kannattaa tarjota uusia ruokia kokeiltavaksi, millaisia leluja ei kannata ostaa, miten lapsille opetetaan harkintaa internetin käytössä, mitä lastentapahtumia on tulossa. Mainoslehtien lastenvaateosastot on pakko selata nopeasti ohi.